Pohjanmaan Viemäripalvelu Oy

Pohjanmaan Viemäripalvelu on vuonna 1985 liiketoimintansa aloittanut yhtiö, joka on erikoistunut viemäri- ja vesijohtoihin liittyviin töihin. Ammattitaidolla toteutetut ratkaisut ovat vääjämättä johtaneet siihen, että asiakaskuntamme on vuosien varrella kasvanut tasaiseen tahtiin. Palveluksessamme on kymmenen motivoitunutta työntekijää, joilla on käytössään moderni ja tehokas kalusto. Autoistamme löytyy tekniikka ja osaaminen märkä- ja kuivaimuihin, painehuuhteluihin, suurtehoimurointeihin, kaikkeen kuviteltavissa olevaan.

Ympärivuorokautisen päivystyksemme ansiosta et jää ongelmiesi kanssa yksin. Likakaivojen tyhjennykset ja viemärien avaukset onnistuvat meiltä lyhyelläkin varoitusajalla.

Tutustu laajaan palveluidemme kirjoon ja ota sen jälkeen yhteyttä.

Viemärien avaukset ja huuhtelut

Viemärien avaukset ja huuhtelut ovat keskeisiä toimenpiteitä, joilla putkiston toimivuus voidaan turvata. Putkistoja tulisi huuhdella muutaman vuoden välein, jotta tukoksia ei pääse syntymään. Mikäli tukos on kuitenkin ehtinyt muodostua, ota meihin välittömästi yhteyttä. Päivystysnumeromme 0400 604946 palvelee sinua vuorokauden jokaisena tuntina.

Mistä tunnistaa huoltoa vaativan viemärin?

 • Pesuallas tulvii vettä
 • Lattiakaivo ei vedä
 • Hajuhaittoja alkaa muodostua
 • Vessanpytty vetää tehottomasti

 

Viemärikuvaukset

Säännöllisesti suoritettava viemärikuvaus on tärkeä osa tehokasta kiinteistönhoitoa.

Viemärien säännöllinen kuvaaminen auttaa pitämään putkistot toimintakuntoisina ja näin ollen pidentää niiden tehokasta käyttöikää. Kuntokartoituksella voidaan tarkasti arvoida mahdollinen huoltotarve sekä ennakoida mahdolliset ongelmat hyvissä ajoin. Vikakohteiden paikallistamisessa käytetään automatisoituja sekä mieskäyttöisiä kameroita. Suosittelemme viemärikuvausta esim. uuden kiinteistön hankinnan yhteydessä, jotta viemärien todellinen kunto saadaan selville ennen ostopäätöstä.

Putkiremontin sattuessa kohdalle viemärikuvaus on ehdoton työvaihe. Sen kautta saadaan kustannustehokkaasti selville putkiston todellinen kunto ja putkiston osat, jotka vaativat uusimista. Kuntokartoitukset ja kausihuollot voit tilata täältä.

Sulatukset

Ankarien pakkasten aikana vesijohdoilla on tapana jäätyä umpeen. Tämä on yleinen vaiva, joka johtuu putkistoa ympäröivästä roudasta. Meidän avullamme ongelma voidaan selättää lopullisesti, sillä kalustomme on omiaan routamaan sulatukseen.

Uudelleen jäätyvä sulamisvesi aiheuttaa talvisin kiperiä tilanteita. Jäätynyt viemäri tai kaivo kannattaa jättää meidän huoleksemme, eikä omatoimista sulatusta edes suositella. Toimenkuvaamme kuuluvat myös rännien ja kattojen sulatukset. Ammattiavun turvin pienistä ongelmista ei ehdi muodostua suuria.

Suuritehoiset sulatuslaitteet soveltuvat toki muuhunkin. Kaluston hyvän liikuteltavuuden ansiosta voimme sulattaa lähes mitä tahansa. Ota yhteyttä!

Kaivojen tyhjennys ja huuhtelu

Pohjanmaan Viemäripalvelu hoitaa lokakaivojen tyhjennykset Vaasassa ja sen lähiympäristössä. Meidän kanssamme voit sopia kätevän vuosisopimuksen, joka takaa tyhjennyksen aina sovituin väliajoin. Säännöllinen tyhjennys ja viemäristön huuhtelu pitävät kaivon pidempään toimintakuntoisena.

Lokakaivo voi joskus täyttyä yllättävän nopeasti. Pohjanmaan Viemäripalvelun päivystysnumero 0400 664 862 auttaa hädän hetkellä. Samaan numeroon kannattaa myös soittaa, jos arvioit lokakaivon tyhjennyksen olevan ajankohtaista lähiviikkoina. Näin takaat sen, että me olemme tilanteen tasalla ja ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään.

Kuivaimut ja märkäimut

Remonttien yhteydessä rakennusten välipohjat ja välikatot ovat täynnä erilaista eristeenä käytettyä ainesta, jota on hankala saada pois ilman kunnon työvälineitä. Kuiva- ja märkäimuautomme imevät lähes kaikkia materiaaleja tehokkaasti ja pölyttämättä.
Imuautoa käytetään esimerkiksi purun, kutterin, tuhkan, hiekan, soran, betonimurskan, pölyn, puhallusvillan ja muiden alle 15cm halkaisijaltaan olevien kappaleiden imemiseen. Imuauto voi myös puhaltaa materiaalia tehokkaasti imemisen lisäksi.

Esimerkkejä palveluistamme:

 • Erinteisten pullokaivojen sekä imeytyskaivojen tyhjennykset
 • Nykyaikaisten pienpuhdistamojen tyhjennykset
 • Tilapäisvessojen tyhjennykset ja pesut
 • Huolto- ja korjaamotilojen hiekanerotuskaivojen tyhjennykset
 • Pesulalinjaston erotuskaivojen tyhjennykset
 • Syväkeräyssäiliöiden siivoukset ja pesut
 • Sadevesikaivojen tyhjennykset ja pesut
 • Vesiosuuskuntien pumppaamoiden tyhjennykset ja pesut

Imu-huuhteluautolla saamme poistettua märkää materiaalia ja sillä voidaan suorittaa monenlaisia huuhteluja ja pesuja. Voimme auttaa sinua helposti esimerkiksi:

 • Likakaivojen ja hiekanerotuskaivojen tyhjennyksessä
 • Avata tukkeutuneita viemäreitä
 • Teollisuusaltaiden pesemisessä
 • Suodatuskentän huuhtelu, jolla kotitalous voi välttää viemäriremontteja

Soita numeroon 0400 604 946 ja tulemme apuun!

Painehuuhtelu

Putkiston painehuuhtelussa putkistoverkkoon kytketään kovalla paineella vettä lähettävä laitteisto. Verkossa kierrätetään vettä siihen asti, että kaikki epäpuhtaudet saadaan irrotettua putkistosta. Painehuuhtelu ehkäisee ja poistaa viemäritukoksia ja se kannattaakin suorittaa esimerkiksi muutamien vuosien välein. Painehuuhtelu ylläpitää viemärin toimivuutta ja kuntoa pitkällä tähtäimellä. Painehuuhtelu tehoaa myös muunmuassa orgaanisiin jätteisiin ja rasvaan.